دیدار استاد وحید با نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری + مصاحبه تفصیلی

فهرست مطالب

 

 

در جهت آشنایی با دیدگاه های نامزدهای ریاست جمهوری استاد وحید میزبان نمایندگانی از آقایان جلیلی، قالیباف و پزشکیان بودند که در ادامه مشروح این دیدارها را می توانید از نظر بگذرانید. گفتنی است در ادامه این دیدارها مصاحبه ای هم با هر کدام از این مهمانان انجام شده تا بتواند در شناخت هر چه بیشتر آرای نامزدهای مختلف به مخاطب عزیز کمک کند.

دیدار با دکتر پیشاهنگ، مسئول هنر و رسانه ستاد دکتر جلیلی

آقای دکتر ما در آستانه چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم و خب شما هم که مسئول ستاد مردمی هنر و رسانه جناب دکتر جلیلی هستید.

ما می دانیم که دکتر جلیلی سابقه طولانی در دستگاه های مختلف از جمله عضویت شورای روابط خارجی دبیر شورای عالی امنیت ملی، رئیس تیم مذاکره کننده هسته ای، عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و دستگاه های مختلف بودند.

خب ما سفرهای استانی و مناظراتشان را دنبال می کنیم.

دوست دارم با این سوال شروع کنم که اکثرا دغدغه مردم ما فقر و معیشت شان است.

آیا آقای دکتر جلیلی برنامه ای برای این حوزه دارند یا خیر؟

آقای پیش آهنگ: من فکر می کنم اگر کسی فقط به دنبال این باشد که مشکل مردم را در عرصه معیشت یا اقتصاد خرد حل کند و به چشم یک معضل به آن نگاه کند و از کنارش بی تفاوت رد شود در حق ملت ایران و در حق سرزمین مادری ما با این همه ظرفیت و ثروتی که در آن نهفته با این همه استعدادی که در ملت ایران است احجاف کرده.

نگاه آقای دکتر جلیلی در عرصه اقتصادی علاوه بر مسئله معیشت مردم خیلی فراتر از این است و تاکید دارند بی‌انصافی نباید کنیم و در عرصه اقتصادی فقط بگوییم ما مشکل مردم را مثلاً با دادن یک یارانه حل کنیم.

یا فرض بفرمایید متناسب با تورم حقوق ها را هی سعی کنیم به میزان تورم نزدیک کنیم که عملاً تا حالا کسی موفق نبوده است، چون ما ضعف های اقتصادی درونی داریم و در برنامه بودجه در مجلس اشکال جدی وجود دارد.

ولی وقتی کسی باز هم با همین شعارها می آید یک نگاه حداقلی دارد، اما نگاه آقای دکتر جلیلی و تیم اقتصادیشان خیلی فراتر از این است و این عزیزان به دنبال یک جهش اقتصادی برای ایران هستند.

یک جهان فرصت، یک ایران جهش، هر ایرانی یک نقش باشکوه یا یک نقش پرشکوه، در بخش اقتصادی هم معنی دارد.

یک جهان فرصت اقتصادی داریم.

همسایگانمان، مشتریان بین‌المللی که نیازهای زیادی در آنها وجود دارد که ما می توانیم تامین کننده آنها باشیم.

به دلایل امکانات جغرافیایی و سواحلی که داریم، سرزمین چهار فصلی که داریم و استعدادهایی که در کشور هستند.

حقیقتاً با برنامه ریزی درست که آقای دکتر جلیلی برای این موضوع برنامه‌ ریزی کردند و برای این به میدان رقابت های ریاست جمهوری آمدند یک ایران جهش اقتصادی ما خواهیم داشت و آن موقع است که خلق ثروت برای مردم اتفاق می افتد.

یه وقت ما در بحث معیشت در کوتاه مدت لازم است که بیاییم و عدالت اجتماعی را پیاده کنیم.

مشخص است که در عرصه بحث عدالت اجتماعی، همه مردم باید سهم تقریبا برابری متناسب با استعدادهای تولیدی یا خلق ثروتشان علاوه بر بحث معیشت داشته باشند.

وقتی میگم ظرفیت یعنی یک جوان متخصصی که می‌تواند با یک وام کم بهره یا بلاعوض، یک شرکتی را راه‌اندازی کند و با کارآفرینی هزاران نفر دیگر سر کار آورده و خلق ثروت کند.

در عرصه تولید نوع دیگری از حمایت باید صورت گیرد تا کشاورزی که می تواند ده نفر را سر زمین کشاورزی مشغول به کار کند و خانواده ای در یک اشتغال خانگی یا یک تعاونی خانوادگی می توانند یک اشتغال ایجاد کنند.

اینها باید سهم عادلانه داشته باشند که با شفافیت با رانت زدایی از فرصت های اقتصادی در کشور که این در سابقه آقای دکتر جلیلی هست.

بله این فرصت می تواند برای مردم ایجاد شود.

در کوتاه مدت عدالت اجتماعی در توزیع ثروت اتفاق بیفتد و خب در بحث کوتاه هم دولت آقای جلیلی خودش را متعهد می داند به ادامه شعار شهید عزیزمان شهید رئیسی که حامی محرومان بودند.

باید محرومان مورد حمایت قرار بگیرند نه فقط این تاکید آقای دکتر جلیلی نه فقط برای اینکه بخور و نمیر به دست بیاورند بلکه آنقدر باید حمایت شوند که برای یک کار اقتصادی، تولیدی و یک جهش اقتصادی توانمند شوند.

روستاها باید مورد توجه قرار گیرد به عنوان قطب اقتصادی در کشور.

هر روستا یک قطب اقتصادی و یک محور برای جهش اقتصادی است.

آقای دکتر اشاره داشتید به کشور ایران که کشور چهارفصل است.

شرکت های دانش بنیان، توان به ظرفیتی که در کشور ما فراهم است و کشورهای همسایه ای که ما می توانیم تامین کننده کالاهای این کشورها باشیم.

حالا چه کشورهای نزدیک چه کشورهای دورتر.

خب ما می دانیم که بر اثر تحریم های ناعادلانه از کشورهای مختلف، دچار یک مقدار دردسرها هستیم.

آیا دولت جناب جلیلی برنامه‌ای برای این دور زدن تحریم ها رفع این تحریم ها دارند؟

آقای پیش آهنگ: بله.

تحریم ها خب ناعادلانه است، ظالمانه است و دولت های مختلف تلاش کردند که این تحریم ها را به هر نحوی شده برطرف کنند.

دولت قبلی قبل از دولت رئیس جمهور شهیدمان اساساً با شعار رفع تحریم ها آمد و تلاش کرد در مسیر مذاکره تحریم ها را برطرف کند.

اما دیدیم آن مسیر منتهی به دو برابر شدن تحریم ها شد.

دغدغه رفع تحریم ها را آقای دکتر جلیلی هم دارند چون به هر حال اگر ما می‌خواهیم یک جهان فرصت را احیا بکنیم برای ایران و یک جهش ایران ایجاد بکنیم باید از دام تحریم ها خلاص شویم و این مانع باید برطرف شود.

دو مسیر برای برطرف کردن این موانع وجود دارد.

اول مسیری که هشت سال دولت آقای روحانی رفتند و با برجامیزه کردن اقتصاد، ثروت و اقتصاد و معیشت مردم به یک مذاکره گره خورد. نتیجه اش را هم دیدیم.

اما روشی که شهید عزیزمان شهید رئیسی و وزیر شهیدمان امیرعبداللهیان دنبال کردند و آقای دکتر سعید جلیلی همین مسیر را دنبال خواهند کرد در واقع استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای جهش اقتصادی است که ما بهش می گوییم دیپلماسی اقتصادی.

تبدیل هر سفارتخانه به یک اتاق بازاریابی اقتصادی و تجاری برای کشور، یکی از برنامه‌هاست.

یعنی هر وزارتخانه باید یک اتاق بازرگانی و بازاریابی برای تولیدکنندگان و تجار ایرانی باشد.

علاوه بر آن در دیپلماسی اقتصادی ما چون به دنبال جهش اقتصادی هستیم یکی از مسیرهای رسیدن به جهش اقتصادی، ورود به پیمان های بین‌المللی است، نه گره های بین المللی.

یک زمانی یک پیمان اسمش می شود برجام که دست و پای تو را در تولید و تجارت می بندد و می گوید نساز و نفروش. اینکه نشد پیمان اقتصادی این شد گره اقتصادی.

پیمان اقتصادی یعنی چه فرصتی به من می دهی من هم یک فرصتی به تو بدهم.

۵ کشور، ۸ کشور، ۱۰۰ کشور دور هم می نشینند و با هم یک پیمان اقتصادی می‌ بندند که در یک سودی با هم شریک باشند.

ببینید سالها منتظر بودیم که کشور ایران وارد پیمان شانگهای و پیمان بریکس شود و اجازه نمی‌ دادند.

دیپلماسی فعال اقتصادی شهید امیرعبداللهیان منجر شد به اینکه ما هم عضو پیمان بریکس شدیم، هم عضو پیمان شانگهای شدیم که حتماً عزیزان فعال اقتصادی و تجار می‌دانند چه فرصت هایی عظیم اقتصادی ایجاد کرد.

در واقع امکان صادرات را برای ما به خیلی از کشورها زیاد کرد و خود ایران را به یک هاب اقتصادی و تجاری برای بعضی از کشورهای دیگر تبدیل کرد.

بدون اینکه حتی یک دلار براش پرداخت کنیم.

دیپلماسی فعال اقتصادی یعنی طوری مذاکره کن که کشور دیگری پول پیوستن تو به بریکس و شانگهای را پرداخت کند.

این سیاست دولت آقای جلیلی در امتداد دولت آقای رئیسی و مسیری که شهید امیر عبداللهیان دنبال می‌کردند می باشد.

مجری: اشاره خوبی داشتید به اینکه ما سفارت هایمان را در کشورهای مختلف تبدیل کنیم به اتاق بازرگانی.

نکته اینجاست که عملا بخشی از تحریم های بانکی بیمه ای و تحریم های حمل و نقل را بی اثر می کند.

آیا آقای جلیلی در دولتشان برای صادرات محصولات ایرانی به کشورهای مختلف برنامه کوتاه مدت و بلند مدت دارند؟

آقای پیش آهنگ: اینکه ما اقتصاد را به سمت صادرات برده و تولید را افزایش دهیم یکی از برنامه های مهم آقای دکتر جلیلی می باشد.

تولیدی که منجر به صادرات شود.

ما همین الان در دولت شهید رئیسی تراز تجاری با رشد ۲۰ میلیارد دلار را شاهد بودیم.

این نشان می دهد مسیر، مسیر درستی بوده و دولتی باید سر کار بیاید که همین مسیر را ادامه دهد.

برنامه ای که داریم چندین برابر کردن تراز تجاری است و این ظرفیت در کشور وجود دارد.

مثلاً یک استانی مثل استان ایلام می تواند تامین کننده نیازهای یکی از کشورهای اروپایی باشد که واردات حجیمی در عرصه گیاهان دارویی دارد و تقریبا بخش زیادی از نیاز او در استان ایلام با ۱۳۰ گونه گیاهی منحصر به فرد قابل تأمین است.

اما چرا باید ایلام انقدر فقیر باشد؟ ما اگر روی مزیت های اقتصادی همان منطقه سرمایه گذاری کنیم مردمش را ثروتمند کرده ایم.

دولت آقای جلیلی به هیچ عنوان بنا ندارد با بزرگ کردن خودش، کارگر و کارمند زیاد کند.

اساساً نگاه اقتصادی دولت آقای جلیلی به سمت خصوصی سازی و آزادسازی اقتصاد از دستبندهای دولتی به نفع مردم و بخش خصوصی و بخش تعاونیست.

ما تعبیر بهتری برای خصوصی داریم و آن، بخش مردمیست.

یعنی بخش خصوصی هم نباید به سمت رانت برود و یه عده آقازاده به نام خصوصی‌سازی، گلوگاه‌های اقتصادی را در دست بگیرند و بعد مردم یک منطقه را کارگر و کارمند خودشان کنند.

مردم به جای دستمزد گرفتن از دولت یا بخشهای خصوصی، خودشان شریک ثروت کشور باشند.

همه مردم باید در خلق ثروت یک نقش پرشکوه داشته باشند و از این شکوه پرقدرت ایرانی سود خودشان را بردارند.

ممنونم. یک سوال دارم.

من به عنوان یک عضوی از شرکت آراد برندینگ متشکل از چندین هزار تاجر، به چه دلیل باید به آقای جلیلی رای دهم؟

آقای پیش آهنگ: من خودم را هم یک عضو کوچک وابسته به آرادبرندینگ می دانم به جهت اینکه سالهای گذشته ارتباطاتی داشتم با عزیزانی از مدیران آرادبرندینگ و می دانم دغدغه ای که در عزیزان هست چیست.

همان دغدغه را شما امروز می توانید فقط و فقط در اندیشه‌ها و برنامه های مدون و دقیق اقتصادی آقای دکتر جلیلی ببینید.

اساساً مدل فکری تیم اقتصادی آقای جلیلی، مدل فکری آراد برندینگی هاست.

خیلی‌ها وقتی صاحب دولت می شوند فرصت های شغلی ایجاد می کنند.

البته با استقراض از بانک مرکزی، بدهکار کردن دولتف دست کردن در جیب مردم، ایجاد تورم، تصعید نرخ ارز و حقوق دادن با نصف کردن ارزش پول ملی تا بتوانند هزار نفر از خاندان و خانواده یا دیگران را سر کار بیاورند.

اما آقای دکتر جلیلی می گوید ما با کوچک کردن دولت می خواهیم جوان ها به میدان آمده و به آنها فرصت کارآفرینی و خلق ثروت دهد.

یکی از برنامه های دولت آقای دکتر جلیلی آموزش کسب و کار، آموزش تجارت، آموزش کارآفرینی و مدیریت کسب و کار به صورت پایه ای از مدارس در طرح تحول آموزش و پرورش است تا کودکان ما کارآفرینی را یاد بگیرند.

نه اینکه با حفظ کردن یک سری عبارات و یه سری کتاب، کارمند یک اداره شده و پشت میز نشین شوند.

باید کارآفرین شوند خلق ثروت یاد بگیرند و بتوانند ثروت ساز باشند و ارزآوری کنند.

من فکر می‌کنم دولت آقای جلیلی جوان‌ترین دولت و در عین حال بروزترین دولت خواهد بود چون با جوانهای متخصص، پرکارترین و کارآمدترین دولت تشکیل خواهد شد و مهمتر از همه نگاه دولت آقای جلیلی در حوزه اقتصاد فقط رفع فقر نیست بلکه خلق ثروت برای همه مردم با شعار یک جهان فرصت یک ایران جهش هر ایرانی یک نقش پرشکوه خواهد بود.

بسیار عالی.

سوال پایانی اینکه در سال ۱۴۰۷ به فرض اینکه آقای جلیلی رئیس جمهور شدند از لحاظ اقتصادی سیاسی روابطمان با کشورهای مختلف چگونه خواهد بود؟

آقای پیش آهنگ: در حوزه اقتصادی طبق برنامه ای که آقای دکتر جلیلی دارند دولت به اندازه یک ستاد سیاستگذار و برنامه ریز هدایت کننده، حمایت کننده و نظارت کننده کوچک خواهد شد و نقش های اقتصادی دولت برون سپاری خواهد شد.

مردم، جوان ها، شرکت های اقتصادی و تجاری در واقع اساس فعالیت اقتصادی کشور را به دست خواهند گرفت.

البته در یک شیب ملایمی که با نظارت دقیق مشکلات خصوصی سازی‌ دهه های گذشته پیش نیاد و حقیقتاً مردم نقش آفرین باشند.

در سال ۱۴۰۷ ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم صادر کننده کالای ایرانی، خدمات و دانش به جهان معرفی خواهید شد.

ما حتماً باید وارد صادرات دانش هم شویم با توجه به ظرفیت مهمی که در نسل جوان در کشورمان داریم و این توانمندی وجود دارد.

در واقع توانمندی در صادرات خدمات داریم و کشور ایران بزرگترین اقتصاد منطقه خواهد بود.

طبق برنامه هایی که وجود دارد در عرصه سیاست خارجی خوب است که بدانیم پایین ترین سطح تنش در دولت آقای جلیلی اتفاق خواهد افتاد من با یک مثال ساده برای شما توضیح خواهم داد. ببینید در امتداد دولت در واقع روزهای پایانی دولت شهید رئیسی فردی که الان سکان دار وزارت خارجه است شاگرد آقای جلیلی است.

ما با کشوری که سال ها ارتباطمان قطع بود تعاملات برقرار کرده ایم و همین روز گذشته اخبار آن منتشر شد و ارتباطمان با بحرین را مجدداً از سر گرفته ایم. این سیاست خوب از قبل بوده با عربستان در دولت آقای رئیسی ارتباط ما برقرار شد و متاسفانه بعضی ها در جریان های سیاسی ادعا و توهم جنگ در جامعه منتشر می‌کنند تا با استفاده از تکنیک ترس آفرینی رای جمع کنند.

در حالی که آنها اتفاقاً در هر زمانی که بودند تنش ها به اوج خودش رسید و ادعای مذاکره دارند ولی زمانی که دشمن در شما طمع می کند و می داند در دیپلماسی ضعیف عمل می کنید چرا که در داخل کشور تولید ندارید و ۸۰۰۰ کارگاه و کارخانه تعطیل می شود و دشمن طمع می‌کند و تنش ایجاد می شود.

اما دولت آقای جلیلی در امتداد شهید رئیسی پیش خواهد رفت.

همان مسیری که ۷۹۰۰ کارگاه شرکت تعطیل شده مجدداً احیا شد، ۱۹ هزار شغل احیا شد و نزدیک به ۱۰ هزار شغل جدید ایجاد گردید.

کشور در تولید و ارائه خدمات، در خلق دانش و در صادرات دانش پرتوان خواهد بود و به جهت قوت های درونی و بیرونی و نگاه عزتمندانه و قدرتمندانه ای که در دیپلماسی دارد در پایین ترین سطح تنش خواهد بود و بیشترین سطح مراودات سیاسی و اقتصادی و اول با کشورهای همسایه بعد با کشورهای ثروتمند دنیا خواهیم داشت و حتی کشورهایی که شاید به ظاهر ثروتمند نباشند قطعاً بازار بسیار خوبی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ما خواهند بود.

ان شاءالله ممنونم آقای دکتر از حضورتان و بیانات ارزشمندتان.

——–

 

دیدار و مصاحبه با مسئول رسانه های ستاد مرکزی دکتر قالیباف دکتر فائزه ظهیری

 

 

با توجه به اینکه در آستانه برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم، این بار در خدمت خانم دکتر فائزه ظهیری، یکی از اعضای ستاد آقای دکتر محمدباقر قالیباف هستیم. توضیحات ایشان را به عنوان نماینده این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره کارنامه، برنامه و افق پیش روی آقای دکتر قالیباف می شنویم.
با توجه به اینکه آقای قالیباف یک سابقه اجرایی طولانی مدت از سال های دفاع مقدس، هوافضا، نیروی انتظامی، شهرداری تهران و مجلس شورای اسلامی دارند،

نظرتان درباره تأثیر این سابقه در انتخابات ریاست جمهوری چیست؟

خانم ظهیری: سلام عرض می کنم خدمت مخاطبان گرامی شما. در وهله اول امیدوارم انتخاباتی پرشور را پیش رو داشته باشیم که بر مبنای اخلاق مداری باشد که بارها این نکته از سوی دکتر قالیباف در نشست های تلویزیونی به ویژه در جمع اعضای ستاد ایشان گوشزد شده است. ان شاءالله در نهایت نتیجه هرچه شد همه مردم با هم کمک کنند تا کشور را از وضعیت اقتصادی فعلی دربیاوریم.

تأکید شما بر مشارکت نظر شخصی است یا نظر ستاد هم همین است؟

خانم ظهیری: قطعا در وهله اول این نظر از آنجا نشأت گرفته است و خودم هم بر این موضوع تأکید ویژه دارم. آقای دکتر قالیباف بر اساس کارنامه ای دارند توان اجرایی بالایی دارند. با همه احترامی که برای کاندیداهای دیگر قائل هستم، موارد اجرایی کارنامه ایشان نسبت به سایر کاندیداها بسیار بیشتر است. سایر کاندیداها هم بعضا سابقه اجرایی داشته اند اما قطعا در این سطح نبوده و حداقل اینکه نتیجه ای که از اقدامات آقای قالیباف می بینیم بسیار مشهودتر است. کارآمدی و کارنامه موضوع مهمی است که حضرت آقا نیز بر آن تأکید داشته اند و اینکه باید به کارنامه افراد برای انتخاب توجه شود. برنامه قطعا مهم است اما کارنامه موضوعی است که با درک بهتر می توانیم بر اساس آن تصمیم گیری و انتخاب کنیم.

 شناخت شما از آقای قالیباف در چه سطحی است؟

خانم ظهیری: من در مجلس شورای اسلامی مشغول به کار هستم و همکاری نزدیک تری با آقای قالیباف طی سال های اخیر داشته ام، بر این اساس می‌گویم که ایشان همواره بر ۴ اصل از ابتدای تأکید داشته اند که عبارت است از هوشمندسازی، شفاف سازی و مردمی سازی که خروجی این ۳ اصل، کارآمدسازی خواهد بود. این اصول صرفا در مجلس از سوی ایشان مورد تأکید نبوده بلکه از زمانی بوده که در صنعت هوافضا، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص)، نیروی انتظامی و شهرداری تهران مشغول به کار بوده اند همواره بر این ۴ اصل فعالیت داشته‌اند.
آقای قالیباف در تمام سال های بعد از انقلاب در حوزه اجرا فعالیت می کرد و سال های اخیر تجربه قانونگذاری در مجلس نیز به کارنامه او اضافه شده است از این رو اکنون از ابعاد مختلف، به قضایای کشور تسلط داشته و مسیر را از قانونگذاری تا اجرا بهتر و دقیق تر درک می کند.

 می‌توانید به نقاط درخشان کارنامه دکتر قالیباف در این سالها اشاره ای گذرا و مصداقی داشته باشید؟

خانم ظهیری: آقای قالیباف کارنامه ای در حوزه هوشمندسازی دارد که از دوره ناجا با راه اندازی سامانه ۱۱۰ آغاز شد، در شهرداری تهران نیز راه اندازی سامانه ۱۳۷ را داشتیم که اقدامات شهرداری بر این اساس به خوبی انجام می شد. هوشمندسازی در مجلس در حوزه تنقیح قوانین انجام شد. حضرت آقا همواره بر امر تنقیح قوانین تأکید داشتند چرا که امروز با تورم قوانین روبرو هستیم که آقای قالیباف به این موضوع نیز ورود کرد و موفق شد آن را از طریق سامانه و با هوش مصنوعی به سرانجام برساند.
هوشمندسازی به خودی خود باعث شفاف سازی می شود. شفاف شدن هم باعث کاهش فساد در بخش های مختلف می شود که در واقع مانع پیشرفت کشور شده بود. مردمی سازی نیز در دل همه این قضایا وجود دارد.
۱۲ سال دوران شهرداری آقای قالیباف در شهر تهران همزمان با ۳ دوره دولت بوده که به تعبیر خود ایشان، به دلایل مختلفی مورد تحریم دولت‌های وقت قرار گرفته بودند و به عنوان شهردار پایتخت کشور حتی به یک جلسه دولت هم دعوت نمی شدند. از این رو دولت ها همکاری چندانی با شهرداری تهران نداشتند اما این قضیه مانع کار آقای قالیباف نشد و توانست با مردمی سازی و استفاده از ظرفیت های موجود، پروژه های نیمه تمام شهر را تکمیل کند. آقای قالیباف هیچ پروژه جدیدی را کلنگ نزد تا صرفا نمایشی داده باشد بلکه پروژه های تعریف شده گذشته را که پایی برای اجرا نداشت، کلید زد و پیگیری کرد.

اگر بخواهید برای مخاطبان ما دلیل بیاورید که چرا باید به آقای دکتر قالیباف رای بدهند چه دلیلی را مطرح می کنید؟

خانم ظهیری: با توجه به اینکه باید به رشد اقتصادی ۸ درصد برسیم، این رشد دو بال یعنی «سرمایه گذاری و افزایش بهره‌وری» محقق می‌شود. در این بین، دکتر قالیباف بهره‌وری را بر سرمایه گذاری دارای اولویت بیشتری می داند. نگرانی مردم نسبت به وضعیت اقتصادی کشور باعث شده سرمایه های خود را در صندوق امانات بانک ها به صورت طلا و ارز نگاه دارند و آنها را به چرخه اقتصاد یا بورس نیاورند و تولید و تجارت را امن نمی دانند. اکنون باید از ظرفیت بهره وری استفاده کنیم تا بتوانیم به رشد اقتصادی برسیم.
آقای دکتر قالیباف برای ایجاد اعتماد میان مردم برای بازگشت سرمایه مردم به چرخه اقتصاد برنامه دارند. ما یک دوره سختی در بورس گذراندیم و اتفاقاتی باعث شد حضور ۵ میلیون نفر در بورس به ۵۰ میلیون نفر برسد. برخی شرکت های کوچک که تا کنون هیچ سودی نداشتند ناگهان سودهای بالایی را برای سهام خود تعریف کردند، سودهایی که به نظر می رسد از سوی دولت وقت به صورت دستوری انجام شد. بعد از آن سرمایه ها به صورت ناگهانی از این شرکت ها برداشته شدند که باعث شد بسیاری از مردم عادی در زندگی خود با مشکل مواجه شوند.

 برنامه آقای قالیباف برای بورس در دولت احتمالی آینده خودشان چیست؟

خانم ظهیری: بورس جایی نیست که دولت در آن دخالت کند، بورس باید به دست مردم مدیریت شود. حتی در خصوص سهام عدالت که موضوعی کاملا مردمی است می بینیم مدیران دولت برای آن تصمیم می گیرند، درحالی که این بخش باید به دست خود مردم اداره شود. شخصا در سهام عدالت سهم دارم اما اصلا نمی دانم این سودی که هر از گاهی دولت به حسابم می ریزد بر چه اساسی است؟ این همان چیزی است که آقای قالیباف به آن اعتقاد دارد و بر این باور است که سهام عدالت باید به دست مردم اداره شود.

 کارنامه آقای قالیباف در مجلس را چگونه ارزیابی می کنید؟

خانم ظهیری: وقتی آقای قالیباف به مجلس آمد در واقع کار بسیار سختی را آغاز کرد چرا که فردی کاملا اجرایی بود و تا قبل از آن خودش برای انجام کارها تصمیم گیری می کرد تا اجرا شود اما مجلس جایی است که ۲۹۰ نفر باید درباره یک موضوع تصمیم بگیرند. با این حال به سرعت با این شیوه هماهنگ شد و در نهایت توانست با کمک نمایندگان، قوانین مؤثری را در مجلس یازدهم به تصویب برساند.
قوانین اقتصادی خوبی در مجلس به تصویب رسید، از اقتصاد بیشتر می گویم چرا که این بخش آنقدر مهم است که مقام معظم رهبری نیز ۱۰ سال است، سال ها را با عناوین اقتصادی نامگذاری می کنند و این یعنی هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده ام.
قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار یکی از قوانین مهم بود که با هوشمندسازی و مردمی سازی باعث شد افراد به راحتی و با سرعت شروع یک کسب و کار را کلید بزنند و درگیر بروکراسی اداری نباشند که خود مشاغل زیادی را ایجاد کرد.
قانون بانک مرکزی را داشتیم که از پیش از انقلاب هیچ تغییر نکرده بود و با همان شیوه اداره می شد و نتیجه آن شد که طی سال های قبل دیدید مؤسسات مالی چه بلایی سر مردم آوردند. امروز بانک مرکزی باعث ارتقای این نهاد شده و در عین حال که به آن استقلال نداده، اقتدار داده است و مراجع قضایی در بانک مرکزی برای حل و فصل سریع موضوعات دارای شعبه شده اند.

سخن پایانی

خانم ظهیری: عقیده شخصی من این است که در دوره ریاست آقای قالیباف در مجلس یازدهم، قوانینی به تصویب رسیده که به دلیل عدم اجرای خوب و یا اجرا نشدن آن در دولت، مردم از آن خبر ندارند چون تأثیر آن را ندیده اند، از این رو امروز نیازمند یک مدیر اجرایی قوی و کارآمد هستیم تا بتواند از پس اجرای این قوانین برآید. حداقل آن این است که اگر می بینیم آقای قالیباف می گوید اجرای این قوانین مرد عمل می خواهد و خود را برای اجرای آن توانمند می داند، اجازه دهیم با ورود به حوزه ریاست جمهوری این موضوع را علنا به اثبات برساند.

 

—————

 

دیدار و مصاحبه با اصغر سلیمی، عضو ستاد مرکزی دکتر مسعود پزشکیان

 

 در آستانه چهادرهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خدمت آقای اصغر سلیمی نماینده مردم سمیرم در دوره های دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی هستیم.

آقای دکتر از آنجایی که پیش از شروع این مصاحبه با فعالیت جمعیت حضرت خدیجه(س) آشنا شدید برای ما بفرمایید عملکرد این مؤسسه را چگونه ارزیابی می کنید؟

اصغر سلیمی: عرض سلام و درود خدمت شما و مخاطبان شما در این مجموعه دارم. همینکه عزیزان در بحث صادرات، واردات و به نوعی تجارت فعالیت دارند و در کنار آن اطلاع رسانی آسان و رایگان را برای قشری که در حوزه خرید و فروش فعالیت می کنند، پیش گرفته اند جای بسی خرسندی دارد. اینکه در هر اتاقی کتابخانه ای درخور وجود دارد، نشان می دهد اگر می خواهیم کار را توسعه دهیم می توانیم از همین کتاب ها کار را شروع کنیم. ما از مردم عزیزمان انتظار داریم به جای فعالیت در فضای مجازی سعی کنند از کتاب ها به عنوان منابعی ماندگار استفاده کنند تا بتوانیم برای آینده خودمان و فرزندانمان مفید باشیم.

اکنون که در آستانه انتخابات قرار داریم شما در کنار آقای دکتر مسعود پزشکیان به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری فعالیت دارید که ۸ سال هم در مجلس با ایشان همکار بوده اید و از آنجایی که هر دو پزشک هستید حتما پیش از آن نیز با هم آشنایی داشته اید.

برنامه های آقای پزشکیان را با توجه به سابقه ایشان چگونه می بینید و به نظر شما چقدر می تواند مؤثر باشد؟

اصغر سلیمی: رئیس قوه مجریه، شخص دوم مملکت است و کلیه اقدامات کشور به ویژه در حوزه پروژه ها و سیاستگذاری ها در دست رئیس جمهور است لذا باید کسی سکان آن را در دست بگیرد که مشکلات مردم را در کوتاه ترین زمان برطرف کند. گاهی برخی می گویند چرا رئیس جمهور باید یک پزشک باشد. سه نفر از کاندیداهای ما پزشک هستند، با توجه به اینکه خودم هم پزشک هستم این را به فال نیک می گیرم. ما تجربیاتی از برخی کشورها داریم که رئیس جمهور آنها نیز پزشک بوده است. برای مثال ماهاتیر محمد رئیس جمهور مالزی نوین را طراحی کرد. این کشور در گذشته مشکلات عدیده ای داشت اما امروز تبدیل به کشوری توسعه یافته شده است.
از آنجایی که دکتر پزشکیان یکی از افرادی است که مورد استقبال عمومی وارد شده، جای خرسندی دارد. بدنه جامعه که در رأی دادن تردید داشتند با حضور دکتر پزشکیان به سمت مشارکت سوق می دهد. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، اولویت اول حضور و مشارکت حداکثری مردم است که دکتر پزشکیان می تواند باعث حضور بیشتر مردم شود.
برخی می گویند چرا باید مشارکت کنیم در حالی که نمی توانیم در آینده اجرایی کشور دخیل باشیم اما مردم عزیز بدانند حتی اگر مشارکت نکنند بالاخره فردی برای ریاست جمهوری انتخاب می شود لذا اگر این فرد به لحاظ فرهنگ و نظر هماهنگ نباشد شما ناچار هستید ۴ سال را در چنین وضعیتی سر کنید و آنگاه همی گویید کاش آن زمان در انتخابات شرکت می کردیم.
با توجه به شرایط فعلی، انتظار نداریم تعداد زیادی از افراد تأیید شوند چرا که بحثی همچون رجل سیاسی مطرح است. افرادی که برای حضور در انتخابات از سوی شورای نگهبان تأیید نشده اند به دلیل این است که رجل سیاسی دایره محدودتری دارد و به معنای ایراد کار سایرین نیست. تصور می کنم گرایش های موجود کشور امروز می توانند کاندید خود را از بین ۶ نامزد تأیید شده انتخاب کنند و همه سلیقه ها در این جمع وجود دارد.
سابقه حضور ۲ دهه ای در مجلس داشتم. دکتر پزشکیان در مجلس دهم مدتی نایب رئیس مجلس بود. ایشان وقتی در آن جایگاه قرار می گرفت تفاوتی بین خود با سایر نمایندگان در صحن مجلس قائل نمی شد. ایشان هر کجا لازم بود از حق مردم و منافع ملی دفاع می کرد و با شجاعت صراحت اعلام می کرد. از سوی دیگر با توجه به اینکه ایشان بالاترین مدرک پزشکی یعنی جراحی قلب را دارد، زندگی ایشان ساده و بی آلایش است و پوشش ایشان با مردم عادی تفاوتی ندارد.
در مدتی که با ایشان کار کردیم، صراحت لهجه، صداقت و شفافیت را جزء منش ایشان دیدیم. معیشت، نان و سفره مردم اولویت ایشان است. اگر امروز از منافع مردم و کشور دفاع می کند با تمام قلب انجام می دهد. دکتر پزشکیان متعلق به گروه، جناح یا قوم خاصی نیست بلکه در مجلس نشان داد خود را از همه مردم می داند لذا باید تلاش کنیم فردی که چنین تفکری دارد روی کار بیاید. مردمداری آقای پزشکیان همان است که آقای رئیسی پیش از این داشت.
مجری: آن زمانی که آقای پزشکیان نائب رئیس مجلس بود موضوع مالباختگان مالی در دست بررسی بود و اگر به یاد داشته باشید تجمع این مالباختگان مقابل مجلس کم کم داشت این موضوع را امنیتی می کرد. آقای پزشکیان از جمله افرادی بود که مأمور شد و بدون سرو صدا این موضوع را پیگیری کرد.

شما نقش ایشان را چگونه می بینید و چه تأثیر در حل بحران داشت؟

اصغر سلیمی: بخشی از تجمعاتی که در دوران مجلس دهم روبروی مجلس و قوه قضائیه داشتیم مالباختگان مؤسسات مالی کشور بودند. دکتر پزشکیان از تریبون مجلس از این افراد حمایت کردند و به صورت نماینده مجلس به صورت جدی به این قضیه ورود کرد چرا که تعداد زیادی از مردم کشور در این مؤسسات سرمایه گذاری کرده و به خاک سیاه نشسته بودند. اگر مجلس فردی مثل دکتر پزشکیان را برای حل این موضوع نمی فرستاد شاید حل نمی شد.

زمانی که آقای پزشکیان ثبت نام کرد، در جمع خبرنگاران برنامه توسعه هفتم را نشان داد و گفت ملاک او این برنامه است. امروز آقای دکتر پزشکیان را متهم به عدم داشتن برنامه می کنند.

نظر شما که خود در تصویب لایحه برنامه هفتم نقش داشته اید چیست؟

اصغر سلیمی: همواره در ادوار گذشته نیز شاهد این موضوع بوده ایم که هر کاندیدی که می آمد می گفت برنامه دارم و کتابچه ای را هم نشان می داد اما می دانیم در کشور ما با توجه به اینکه احزاب قوی که بتواند نیروهای خود را از پایه به رأس برساند وجود ندارد، نمی توان هر وعده ای داد.
قرار نبود در این مقطع زمانی انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود اما به دلیل اتفاق تلخی که افتاد در این مسیر قرار گرفتیم لذا اگر هر فردی در این برهه و به صورت ناگهانی برنامه ای از خودش ارائه کند قطعا پشتوانه ای ندارد. تنها موضوعی که هر رئیس جمهور با روی کار آمدن باید پیگیری کند، برنامه توسعه کشور است. رئیس جمهور صرفا می تواند اولویت ها را مشخص کند و بر اساس آن برنامه را اجرا کند.
امروز موضوع معیشت، اشتغال، خودرو، مسکن، بورس، صادرات و واردات و اصلاح ساختار اداری از موضوعات مهم است که باید برنامه های آن از دل قانون برنامه دریافت شود. پس نمی توان گفت دکتر پزشکیان برنامه ای ندارد و سایرین برنامه دارند چرا که برنامه همه باید بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه کشور باشد.
شما خودتان پزشک بودید و دکتر پزشکیان نیز وزیر بهداشت بوده اند که یک بار هم در مجلس ششم استیضاح شدند.

عملکرد ایشان را چگونه می دیدید؟ 

اصغر سلیمی: بسیاری از وزرا در مجلس استیضاح می شوند یا از آنها سوال می شود و این اتفاق در دولت ها و مجالس هماهنگ نیز می افتد و امری طبیعی است چون نظارت کار مجلس است. دکتر پزشکیان نیز به تشخیص مجلس وقت بوده که البته رأی هم نیاورد. آن زمان جزء اولین نفراتی بودیم که موضوع پزشک خانواده را کلید زدیم و آن را تبیین کردیم که دکتر پزشکیان از مطرح کنندگان اصلی این موضوع بوده است.
موضوع خودرو یکی از موضوعات مهم است. جایی خواندم که نوشته بود دکتر پزشکیان مخالف واردات خودرو است اما ما با ایشان در مجلس کار کرده ایم. با وضعیتی که امروز صنعت خودروی کشور ما به آن دچار است و مصرف بنزینی که به دلیل کیفیت این خودروها شاهد هستیم، باید به سمت واردات خودرو برویم. امروز ایشان هم موافق واردات خودرو است که هم مصرف بنزین را کاهش می دهد و باعث ایجاد رقابت در صنعت خودروی داخلی می شود تا کیفیت خود را افزایش دهند. متأسفانه عده ای خود را پشت تولید ملی مخفی کرده اند اما همان کاری را می کنند که سال ها قبل می کردند. اگر قصد حمایت از تولید داخلی داریم باید برای آن زمان قرار دهیم. تولید به این معنا است که از صفر تا صد آن در کشور تولید شود نه اینکه قطعات از خارج وارد شده و در ایران مونتاژ شود.
نکته دیگر مورد تأکید دکتر پزشکیان استفاده از نیروهای باتجربه و متخصص است. امروز یکی از مشکلات کشور این است که هر کسی در جای خود قرار ندارد. جوان گرایی مهم است اما نمی توان افراد را بدون هیچ تجربه و تخصصی از پله اول به پله آخر بفرستیم. افراد نباید پله ها را جهشی طی کنند. تعهد افراد را باید در تخصص آنها بسنجیم نه اینکه فردی چون با ایمان و مخلص است حتما کاری هم هست. امروز در علم اقتصاد نیازمند متخصص هستیم.
موضوع دیپلماسی اقتصادی و ارتباط با همسایگان و دنیا از سوی دکتر پزشکیان مطرح شد. ما نمی توانیم تبدیل به جزیره ای شویم که همه کارهایمان را خودمان انجام دهیم بلکه باید با همه کشورهای دنیا ارتباط برقرار کرده و داد و ستد کنیم. کشورهای پیشرفته نیز بسیاری از کارهای خود را برون سپاری می کنند و از ظرفیت سایر کشورها استفاده می کنند. دکتر پزشکیان بحث ارتباط خوب با جامعه جهانی و کنترل موضوع تحریم را پیش خواهد گرفت.
رهبر معظم انقلاب همواره بر کرسی های آزاداندیشی تأکید دارند اما صرفا سر برخی مسائل این کرسی ها را راه می اندازیم در حالی که باید همیشه فعال باشند. در اوایل انقلاب دانشجویانی از همه گرایش ها و مکتب ها کنار هم می نشستند و صحبت می کردند. نباید اجازه دهیم جوان ایرانی خوراکش را از رسانه های بیگانه دریافت کنند.
ما باید کاری کنیم که جوان بتواند در همین آینده نزدیک اتفاق خوبی برای زندگی خود ببیند و نباید وعده هایی بدهیم که سالیان سال اجرای آن به طول بیانجامد. انتظار داریم مردم پای صندوق های رأی بیایند و دکتر پزشکیان را انتخاب کنند و ایشان هم حتما تیمی متخصص را در کنار خود قرار خواهند داد.

https://hajiaghazadeh.com/?p=1552

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نامزدها

مطالب مرتبط