سخنرانی استاد وحید در شب میلاد حضرت زهرا (س) با محوریت مدیریت اقتصادی

فهرست مطالب

در مراسم شب میلاد حضرت زهرا (س) استاد وحید بیان داشتند که حضرت زهرا (س) هیچگاه تاجر نبودند و درگزاره های دینی نیز چنین موضوعی بیان نشده است.

ایشان صحبت های خود را اینگونه ادامه دادند:

«اسلام را باید از قرآن و اهل بیت (ع) آموخت. توسل به اهل بیت به معنای برطرف شدن مستقیم نیازهای مادی نیست، زیرا خود اهل بیت (ع) نیز با تلاش در بازار و کشاورزی به روزی حلال می رسیدند.

حضرت خدیجه (س) ، مادر حضرت زهرا (س) ، نمونه بارز یک تاجر موفق و ثروتمند بود و ثروتمندترین فرد عرب آن زمان به شمار می رفتند. رسول اکرم (ص) نیز در سخنان و رفتار خود تجارت را مهم می دانستند. دیدگاه و رفتار چنین پدر و مادری بی شک تأثیر شگرفی بر نگاه حضرت زهرا (س) به زندگی و مدیریت امور مالی داشت.»

همچنین در مورد شهادت این بانوی بزرگوار فرمودند:

«درباره شهادت حضرت زهرا (س) کمتر سخن گفته می‌شود، اما یکی از موضوعات کلیدی در اختلافات ایشان با خلفا، مسئله جابه‌جایی کارگزار مالی‌شان بود. این مسئله به حدی اهمیت داشت که حضرت زهرا (س) زنان انصار را گرد آوردند و برای پیگیری این موضوع به مسجد رفتند.

آن‌گونه که تاریخ گواهی می‌دهد، پس از این ماجرا موضوع فدک مطرح شد و نشان از آن دارد که مسائل مالی و اقتصادی از جایگاه ویژه‌ای در زندگی اهل‌بیت برخوردار بوده است.

حضرت زهرا (س) درآمد حاصل از فدک را نه تنها برای کمک به فقرا، بلکه برای تأمین نیازهای خانه و فرزندانشان نیز به کار می‌بردند. این امرنشان می‌دهد که هوشمندی در مدیریت مالی از ارکان اصلی زندگی ایشان بوده است.»

استاد وحید درباره اهمیت مدیریت مالی نیز اینگونه بیان داشتند:

اندیشمندان غربی نیز به اهمیت مدیریت مالی پی برده‌اند. آن‌ها باور دارند که هیجانات و تمایلات انسان را می‌توان با منفعت اقتصادی مدیریت کرد. همین نگاه است که موجب شده پس از جنگ جهانی دوم و با وجود پنجاه میلیون کشته، کشورهای درگیر آن جنگ به دلیل منافع اقتصادی با یکدیگر به صلح برسند. این‌گونه است که نظام اقتصادی می‌تواند نظام اخلاقی را نیز اصلاح کند.

اسلام در فتوحات غربی با شمشیر پیش رفت، اما در شرق با صلح و صفا گسترش یافت. تاجران مسلمان با اخلاق نیکوی خود اسلام را به شرق معرفی کردند و آن را در دل‌ها جاودانه ساختند. این مسئله نشان دهنده قدرت و تأثیرگذاری تجارت است.

ایشان در ادامه سخنرانی خود اشاره ای به وصیت نامه امام علی (ع) کردند و اذعان داشتند:

«حضرت علی (ع) در وصیت نامه خود نیز فرموده است : همه مال و اموالم را وقف می کنم مادامی که پسرم حسن و حسین (ع) نیازمند نباشند. زمانی که این دو گفتند نیازمند هستند وقف من باطل است.

امیر المومنین (ع) وقفش را مشروط به عدم نیازمندی پسرانش کرده است که این شرط، تأکیدی بر مدیریت مالی دقیق در کنار توجه به ارزش‌های اخلاقی است.»

در نهایت استاد وحید به این موضوع اشاره کردند که اگر می‌خواهیم از اهل بیت الگو بگیریم باید تمامی ابعاد زندگی آنان را به ‌درستی بشناسیم زیرا درک ناقص دین و سبک زندگی آنان ما را از حرکت در مسیر صحیح منحرف خواهد کرد.

https://hajiaghazadeh.com/?p=2539

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط